Cool: Mesin Membuat Donat (4 Gambar)

Cool: Mesin Membuat Donat (4 Gambar)
Siapa suka makan kuih donat? Kuih ni memang sedap dimakan, lebih2 lagi untuk dijadikan makanan semasa minum petang. Kini sudah terdapat alat untuk membuat donat menjadikan kerja membuat donat lebih mudah dan boleh dilakukan sesiapa sahaja. Dengan syarat anda perlu tahu ramuan yang sedap. Alat ini hanya mengambil masa 6 minit untuk memasak 6 biji donat dalam satu masa. Hebat bukan...

Read More

Apa Pendapat Anda Mengenai Windows 8?

Apa Pendapat Anda Mengenai Windows 8?
video

Kepada yang mengikuti perkembangan microsoft windows, mesti ada yang dah mencuba Pre-release Windows 8 Customer Review (Termasuk aku). Walau bagaimanapun terdapat kelebihan dan kekurangan Windows 8 ni. Kepada yang belum mencuba, kat sini aku ada sedikit review berkenaan windows 8 ni. Lepas anda habis instal, seperti biasa sistem akan meminta anda restart komputer anda. Apa yang anda akan dapat lihat ialah gambar di bawah ini sebagai pengganti kepada logo windows.
 
1

Aku pun tak tahu apa makna lambang ikan ni dan kenapa ia menggantikan logo windows yang telah lama kita lihat sejak tahun 1995. Masa yang diambil untuk login juga lebih lama berbanding Windows 7. Sebaik sahaja anda selesai login anda akan dibawa ke halaman utama seperti di bawah.

2

Read More

DIY Kenderaan Perkemahan yang Cool dengan Stail Jepun - Zen Loft Space (11 Gambar)

DIY Kenderaan Perkemahan yang Cool dengan Stail Jepun - Zen Loft Space (11 Gambar)
Pernahkah anda terfikir untuk mencipta sesuatu yang menarik seperti kenderaan perkemahan ini...Sudah tentu ianya bukan rumah bergerak yang biasa, tetapi ianya cukup cool dengan menggunakan teknologi hidraulik sistem lif untuk mengeluarkan tingkat ke-2 dari kenderaaan ini. Mempunyai bilik tidur, dapur, bilik mandi dan juga bekalan elektrik 12V dan 100V untuk kegunaannya. Anda boleh melayari website ini untuk melihat sendiri bagaimana kenderaan ini dibina...

Read More

Tilam Berteknologi Tinggi (4 Gambar)

Tilam Berteknologi Tinggi (4 Gambar)
Teknologi kini kian pesat membangun. Bermacam2 rekaan telah dihasilkan dan mampu dimiliki oleh semua orang. Entry kali pula adalah mengenai tilam yang dihasilkan oleh Undprtner yang membawa konsep hi-tech menggabungkan teknologi skrin paparan sentuh dengan tilam. Dengan adanya tilam ini, anda bolehlah melayari internet sebelum anda masuk tidur...

Read More

Teknologi Ibarat Star Trek

Teknologi Ibarat Star Trek
Pernahkah anda menonton cerita Star Trek? Filem ini memaparkan penggunaan teknologi yang amat canggih. Kini kita semakin dekat dengan teknologi2 tersebut. Perkembangan skrin sentuh yang diaplikasikan pada iPhone, iPad dan lain2 gadget adalah salah satu teknologi yang semakin mendapat sambutan. Agak2 la, dapat tak kita capai teknologi Star Trek dalam masa 10 atau 20 tahun lagi...

Star Trek 
Read More